Segon director: Stanley Kubrick

Com vaig dir inicialment, el meu objectiu és analitzar les pel·lícules de les que parlarem al blog segons directors. És a dir, seleccionaríem un autor i parlaríem de les seues obres d’una en una i de forma cronològica per entendre millor el seu estil i la seua evolució dins el cinema. El primer autor va ser Quentin Tarantino, del qual hem parlat ací de tota la seua obra i hem deixat clares les seues característiques. Així que haurem de triar un nou director perquè agafe el relleu a Tarantino, no? I el nou director del blog és Stanley Kubrick.

Kubrick podria ser, junt a Tarantino, el meu director favorit: estime la majoria de les seues obres i m’encanta el seu estil, a més que el seu misticisme i la seua forma d’entendre la vida fan que morga de ganes de parlar d’aquest personatge tan interessant.

Així i tot, he de fer un aclariment: a diferència del cas anterior no vaig a analitzar totes les pel·lícules de Kubrick. En el cas de Tarantino són poques, huit, i de totes puc fer un comentari; en canvi, la filmografia de Kubrick està formada per tretze pel·lícules, moltes, per tant no parlaré de totes. Parlaré d’onze obres, des d’Atraco perfecto (1956) fins a Eyes Wide Shut (1999), excloent així les seues dos primeres obres (Miedo y deseo -1953- i El beso del asesino -1955-) on, malgrat que finalment el seu nivell cinematogràfic va acabar sent molt elevat, trobem una qualitat molt baixa, arribant a ser pel·lícules mediocres o, fins i tot, roïnes (Kubrick posteriorment renegarà d’elles).

És a dir, tinc per davant onze pel·lícules que he d’analitzar i molts animes dels quals voldria parlar també… Que algú em dispare.

 

Per egoismesoluble

Soc Carlos Cuesta i Martínez, un xic de 21 anys que està cursant el Grau en Periodisme a l’UJI i Comunicació Audiovisual en un futur. El meu temps lliure el dedique a vore cinema i sèries d’animació japonesa (anime) des d’un punt de vista crític (de forma quasi inevitable), motiu pel qual acabe soltant les meues opinions en algún lloc com aquest blog o el meu canal de Youtube.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: