Directors egoistes, #06: Makoto Shinkai

Com no resulta cap sorpresa per als que em coneixeu, hui aplega a ‘Directors egoistes’ Makoto Shinkai, el primer (però, ni molt menys, l’últim) director d’animació japonesa. Per als que coneguen el món de l’animació japonesa sabran que, després de la gran hegemonia que ha gaudit l’estudi Ghibli durant dècades (a causa de la producció i realització de pel·lícules de gran qualitat), actualment hi ha una gran onada de nous directors jóvens que estan aportant un aire més fresc i contemporani al panorama, erigint-se Shinkai com un dels seus principals exponents (diverses persones l’han aclamat ja com el nou Hayao Miyazaki).

El seu cinema (molt prolífic en quant a curtmetratges, malgrat que ací parlarem solament de llargmetratges) és un cinema íntim, molt proper als personatges i molt humà, en el que a vegades gairebé quasi no hi ha elements fantàstics. I és que tampoc seria necessari: la realitat mateixa ja és suficient per suposar un gran impediment perquè els seus personatges no puguen complir els seus somnis. L’edat, la distància o el temps suposaran grans reptes perquè els protagonistes de les pel·lícules de Makoto Shinkai es puguen retrobar amb la persona estimada en unes obres en les que a vegades l’amor triomfa i altres, simplement, no es així.

6 – El lugar que nos prometimos (2004)

5 – El tiempo contigo (2019)

4 – Viaje a Agartha (2011)

3 – Cinco centímetros por segundo (2007)

2 – El jardín de las palabras (2013)

1 – Your Name (2016)

Per egoismesoluble

Soc Carlos Cuesta i Martínez, un xic de 21 anys que està cursant el Grau en Periodisme a l’UJI i Comunicació Audiovisual en un futur. El meu temps lliure el dedique a vore cinema i sèries d’animació japonesa (anime) des d’un punt de vista crític (de forma quasi inevitable), motiu pel qual acabe soltant les meues opinions en algún lloc com aquest blog o el meu canal de Youtube.

3 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: